EN UTBILDNING SOM KÄNNS HELT RÄTT

 
En skön pluggdag fylld med läxor. Roliga läxor. Så som man vill att universitet och högskolan ska vara - intressant och spännande! Visste inte att man kunde känna såhär inför skolarbete. Mina kurser är än så länge jätteintressanta! Helt fantastiskt att man ibland kan träffa så rätt gällande utbildning. Speciellt när man kastar sig ut i värld av studier när man egentligen kanske inte till 100% vet exakt vad man vill arbeta med de kommande 40 åren. Men det jag läser precis nu, Fashion branding och marketing, är så kul! Jag är nästan avundsjuk på mig själv som får chansen att läsa detta. Det är en fantastisk möjlighet jag har att få läsa dessa kurser då detta är något vi faktiskt inte har läst eller kommer läsa i Borås på textilekonomutbildningen. Möjligen om jag fortsätter och läser en masterutbildning, men annars är detta ett ämne jag inte kommer läsa. I Sverige speciellt så är inte utbildningar kopplade till fashion och modeindustrin fullt utvecklade så som de är i vissa andra länder som England och Frankrike (för att nämna några). Så att ta ett halvår och plugga något som kommer särskilja mig från andra i framtida yrkessammanhang och som förhoppningsvis inspirerar mig i arbetsväg känns väldigt motiverande. Kan vara en av de få gånger som skolan, på riktigt, har fångat mitt intresse och som kommer ge kunskap som man kan dra riktig nytta av i framtiden, både i vardagen och i arbetslivet. Inte som integraler eller derivata som jag fortfarande inte haft nytta av. Förhoppningsvis håller sig motivationen och intresset uppe under hela min vistelse här. Jag ska minsann passa på att suga åt mig all kunskap jag kan och bli riktigt grym på något som kan särskilja mig från alla andra med liknande utbildningar som mig. Haaaya! 
Nu ska jag fortsätta "plugga" och sippa på min latte. 
 
Toodle-oo, kangaroo

VÄDERLEKEN ÄR INGET ATT LEKA MED

 
Ständig storm och ständiga regnskurar. Det är så mina dagar ser ut numera. Bilden är på Picadilly Gardens  och vad ni även ser är min bästa vän, mitt exklusiva paraply. Skulle det inte blåsa så sjukt mycket här skulle jag lätt klassificera vädret som den svenska våren; lite oklart om det kommer regna eller inte men man kan fortfarande ta den tunna jackan eller en tjusig klänning och ha på sig en dag utan att känna sig som en isbit efter fem minuter. Det är inget alternativ här. Eller inte för mig iallafall som är ganska lätt frusen. Jag försöker smälta in lite grann genom att på mig min tunna jacka. Däremot har jag alltid en tjocktröja under för det funkar inte annars. Förstår inte hur människorna här kan gå runt i en t-shirt/möjligen en tunnare tröja över och sen typ skinnjacka/jeansjacka eller en helt öppen kappa. No no no, inte hållbart. Jag är rebell och har fortfarande halsduk på mig. Ibland ser jag människor med shorts på sig. SHORTS. Då bara ber jag till gudarna över att denna människa precis har lämnat/ska gå till gymmet och har max fem minuter hemmifrån och dit. Annars är de ju helt loco. Jag är dock inte ensam om att tycka det är lite kyligt. Tjejen från Argentina tycker också det är kallt. "Konstigt" :) När vi var ute förra veckan och klubbade så förbjöd min rumskompis mig att ha på mig jeans. Hon sa något i stil med: "Du kan inte ha jeans på en lördag! Vet du hur stora lördagar är här i Manachester? Alla kommer hit och festar då, människor från andra städer också. Därför måste du ha klänning!". Så jag tog min klänning och tänkte "nu gör jag detta Manchester-way och inget annat. Ska det vara så ska det". Jag valde att lyssna på min rumskompis som verkar vara något av ett party animal. Ska bli spännande att följa med henne ut nästa vecka. Förmodligen upptäcker jag en helt ny värld av korta tighta klänningar, alldeles för höga klackar på skorna samt 100 gånger mer smink än vad jag är van vid. Jag är absolut game för utmaningen! Men gissa om jag frös när jag hade min klänning sist jag var ute. Jojomän, inte var det sommarvärme på kvällen inte. Saknade mina jeans. 
Nu har det regnat non stop sen igår kväll och det regnar fortfarande. Jag kan höra hur det smattrar på fönsterbläcket - så mysigt så här på morgonkvisten. Första gången det har regnat så konstant sedan jag kom hit.  Men regnet här är inget att leka med, det gäller stormen också. Det blåster kraftgt dag ut och dag in. Då pratar jag om mer blåst än i Karlskrona där jag kommer ifrån, så jag är van vid blåst. Men detta är värre. Regnet, som jag trodde mitt kära Borås hade gjort mig härdad mot, är inte heller detsamma. Här anfaller tropiska regnskurar/skyfall titt som tätt och varar ca 10 minuter. I Borran kan det regna en hel dag, men då vet man iallafall att det regnar non stop. Här är det alltid känslan av osäkerhet. Paraplyet måste alltid med. Det kan gå från att vara enbart världens tjockade molntäcke utan regn till thailändsk regnperiod på tre sekunder. Helt obegripligt. 
 
Planen för idag var en skön morgonpromenad. Kommer aldrig ske. Så ska göra mig en kopp te och se ett avsnitt av serien Lost istället. Sedan kanske plugga lite. Om jag får lust. Oddsen för plugg = lika stora som om det skulle bli solsken här idag.

FIKA GUIDE

 
Inser att jag skriver mer och mer om mina kära fikaäventyr här i bloggen än om skolan, som en fika guide. Stabilt. Men eftersom att jag älskar att fika så är det svårt att undgå att testa nya ställen med nya atmosfärer och med nya tilltugg. Därför tänker jag skriva om de gosiga ställerna jag besöker här så om/när ni någon gång kommer hit vet vilka ställen ni ska besöka :)
Igår var jag och mina nyblivna internationella vänner på ett ställe här i Manchester som heter "Ziferblat", som låg i de norra kvarteren. Så himla mysigt ställe. Väldigt olikt alla fik jag någonsin besökt innan (vilket är ganska många). Det var ett jättestort rum med öppen planlösning fyllt med olika soffgrupper, bord och stolar. Det hela påminde lite om Central Perk från Friends/Vänner-serien, alltså en väldigt avslappnad atmosfär. Hela konceptet kändes lite som att man kom hem till en kompis och skulle fika där tack vare att man går själv ut och in i köksdelen och plockar precis vad man vill. Står något i kylen man vill ha tar man det. Det unika med detta stället var att man betalade inte för vad man åt eller drack utan man betalade för tiden man var där. Det kostar 6 pence per minut, så ca 3,6 pund i timman, vilket motsvarar ca 45kr/timma. Så värt! Och man får äta och dricka precis hur mycket man vill under den tiden! Så att släppa in mig där är en garanterad förlust ekonomiskt sätt för deras sida då jag är gryyym på att fika! Det som fanns där var en riktig kaffemaskin så man kunde göra sig värsta fancy latten/cappuccino osv med olika syrupar så man kunde smaksätta om man ville det (nomnomnom), Vad mer fanns? Jo, te, juice och massa annat gott att dricka. I fikaväg fanns massa kakor och bakvärk (både hälsosamma och  sockerrika alternativ för den som undrar), man kunde göra egna toasts med massa olika toppings så som nutella, lemon curd, mermite och massa andra alternativ. Det fanns flingor, yougurtar, godis och frukt också. Alltså lite av varje när det kommer till fikavärldens alternativ. Helt underbart! Bara det faktum att jag gjorde värsta flashiga latten fick mig att känna som att jag gick plus rent ekonomisk sätt. Wiihoo, hurra för oss studenter! Känns lite som motsvarigheten till "Sju sortes kakos" i Skåne, fast inte alls lika stelt och med större utbud. Så hit kan man gå för att plugga, hänga, socialisera och spela massa spel som finns på plats, hålla i egna workshops eller ha någon form av möte. Dessutom har de kurser/lektioner där varje dag i olika ämnen som man fick delta i, likt yoga, någon healing grej, kreativt skrivande osv. Superkul! Hit kommer jag definitivt gå igen! Mest pga av atmosfären samt att man kan plocka lite fika när man vill. Fördelen är då att inte alltid behöva känna den ständiga  beslutsångesten över att välja vad man ska fika på och sen känns sig missnöjd över sitt val - för här kan jag bara hämta ny fika hela tiden! Detta är uppenbarligen ett stort problem i mitt liv och vardag - I-landsproblem. 
Men ska ni någon gång till Manchester kan jag absolut rekomendera detta ställe! 
Visa fler inlägg