WEEKEND pt2 - MANCHESTER

Efter mitt och Agnes sista äventyr kände vi oss lagom sönderstressade så vi tog två riktiga chill- och avslappningsdagar i Manchester. Vad gjorde vi? Vi åt mat och fikade (givetvis), gick på bio, chillade lite hemma och shoppade. Jesus i havet vad vi shoppade. Manchester har inte jättemycket att erbjuda i "kul saker att se och göra" kategorin, det är inte samma form av turistande som man kan göra i ex London. Manchester är i stort sätt en  industri- och studentstad där man kan kolla på bra fotboll och som har duktigt bra och många fika- och matställen. Så jag har ju uppenbarligen hamnat helt rätt här, fika- och matmässigt. Jag tog med Agnes till Federal, stället jag berättade om sist här som var så gott. Jag var tveksam till att de kunde bli bättre än förra gången jag var där men så fel jag hade. JAG ÅT BLAND DET ABSOLUT GODAST JAG NÅGONSIN ÄTIT I HELA MITT LIV DÄR. För er som känner mig vet ni att min kropp och hjärna typ består av langos, men det här var typ på samma nivå som langos alltså. Jag åt Eggs Benedict med avocado och halloumi. För er som inte vet vad Eggs Benedict innebär är det pocherade ägg på någon form av bröd med hollandaisesås ovanpå, sen kan man käka det med skinka, lax eller ex avocado som jag gjorde. Jag är tveksam till att jag någonsin har använt order Lord för att beskriva något i  matväg tidigare. Det gick typ inte beskriva med andra ord. Dessa Eggs Benedict var typ en liknelse med Gud the almighty. Har ni någonsin vägarna förbi Manchester i era liv MÅSTE ni stanna här bara för att äta på Federal. Det är verkligen ett must-have ställe att äta på! 
Därefter väntade galen shopping, fika och sen bio. Vi såg den sista filmen av Dirvergent serien. Tidigare denna underbara dags morgon lyckades jag och Emma (hon bor kvar i Svealand) få biljetter till sista Kent konserten i Sthlm den 17 december. WAAAAAH som jag skrek när jag kom in på betalningssidan! Totalt sätt en superdag!
 
Dag två för mig och Aggelito gick vi till ett jättemysigt fik som hette Fig + Sparrow och käkade luch. Fiket låg innuti en jättemysig prylbutik med fina indredningsdetaljer! Måste nog tillbaka dit och kika på prylarna innan jag åker hem i Sweden. Mycket möjligt att något följer med hem. Annars var det en skön atmosfär, god mat och god lemonad! Sedan var det time för fröken Agnes att ta bussen hem till Scotland där hon pluggar nu under utbytet. Hon fick iallafall uppleva den ibland framkikande solen under söndagen. Det var så fint väder, riktigt härlig vårvärme! Solen hade gärna fått stanna men den försvann ju givetvis med Agnes. Summa sumarum, jag kommer föralltid att vara spökblek.
 
Bye bye sol och hej kommande vecka med endast tjocka molntäcken. 
 
 

WEEKEND pt1 - ST PATRICK'S DAY

På min lista "saker att göra innan jag dör" var en av punkterna att fira St P Day i Dublin. Nu har jag faktiskt gjort det, så coolt! Jag och Agnes hade tre jättemysiga dagar i Dublin där vi storsade runt i solen bland havet av grönt utklädda turister och drack te. Vi kikade in Temple Bar området, Trinity området och St Patrick's katedralen. Vi hann också med en hel del goa matställen. "No shit Sherlock. Michelle äter ju bara mat och fikar hela tiden" tänker nog ni. Min reaktion på det antagandet är att "japp, det stämmer!". Vill ni läsa om massa studentvänliga matställen i UK + Irland ska ni kika in Agnes matblogg, http://exchangethefood.blogspot.co.uk, superkul! 
Men jo, St P Day började med att vi kikade på paraden, sedan käk, pub, turitststorsande följt av en annan pub! Paraden var typ ett skämt, det var inget att hänga i julgranen. Antingen var ju fett försenade och missade allt som var bra eller så slutade paraden tidigare än tänkt, för det vi såg var bara massa konstiga saker utan koppling till varken Irland eller St Patrick. Ytterst oklart. Vi hade sådan tur att det var strålande sol dagen till ära, allt var så fint upplyst! Dock var det verkligen jättekallt. Och optimistisk som man var tog man givetvis inte med sig handskar in till stan eller något värmande att ha på sig. Vill man vara grön och fin får man lida pin. Men all in all, en jättetrevlig weekend! 
 
Lord, höll på att glömma det mest underhållande från hela resan. Delen när vi skulle ta oss från Dublin till flygplatsen och vidare till Manchester. Vi var väl lite väl tidsoptimistiska om vi säger så. Agnes och jag hade haft hela fredagen ledig så vi hade ingen specifik tid att passa. Vi visste att vårt flyg skulle gå 20.30 och att de stängde gaten kl 20.00. Vi skulle alltså behöva vara på flygplatsen innan dess. Inte så svårt. Av någon anledning glömde vi typ bort att "hey det är en hel del  människor i Dublin just nu så all transport tar en miljon gånger längre tid än det ska". Vi blev sena till vår flygbuss och missade två stycken. Dt var inte vårt fel. På flygbussens hemsida stod det att bussen skulle avgå från blablablagatan, men hur i hela friden skulle vi veta att den gatan är typ 5 km lång och de inte har specificerat VAR på gatan hållplatsen ligger. Idioter. Så där irrar vi runt. Tillslut hoppar vi på bussen. Då är klockan strax efter 19, gaten stänger alltså om mindre än en timma. Enligt hemsidan skulle bussturen ta 35min så vi försökte vara optimistiska och t'nka att vi då lätt skulle hinna med typ 20 min tillgodo. "Det är säkert en liten flygplats"................ Trafiken är kaos. Ångesten byggs upp, Vi kommer missa planet, för att vi var ute i för sen tid. Asså det är typ inte en acceptabel ursäkt, inte om man är en Bergsellare iaf. Vi inser att ja vi kommer då aldrig hinna, men vi tänkte inte ge upp förrän deg verkigen var över. Så vi förberedde oss mentalt på at panikspringa genom hela flygplatsen. När bussen väl framme vid vår terminal 1 var klockan 19.52. Skämt. Håll i hatten vad vi sprag. Vi typ flög förbi alla männsikor tills vi kom till säkerhetskontrollen och det är monsterlång kö. KUL. Jag hoppade på en gosig liten gubbe 20m tillbaka på löpsträckan och bad snällt om han kunde ta oss via ett fast track så vi slapp alla köer mm. GOSEGUBBEN VAR BÄST och hjälpte oss förbi alla. Väl vid säkerhetsbandet stod en skön snubbe och frågade oss om "vi var lite stressade". Ehhm jo, vår gate stänger om 5 min så lite stressade här va. Då säger han "jahaaa, jaja men då är det lugnt", vilket får oss att tro att det verkligen är en liten flygplats. Fel. Vi fik springa 1,5km för att komma till gaten, som sedan visar sig vara fel gate. "Det går två plan til Manchester typ samma tid". GAAAAAH. Sprang ännu 5 min minuter och BAM - där står en hel kö med människor som preciiis har börjar gå ombord på planet. Vilket skämt. Gaten öppnade typ 20. Så efter att vi återhämtat andan sätter vi oss lugnt och stilla på flyget. Vi hann, det var det viktga. Men det är något jag inte gör om. Var hellre i tid på flygplatsen mina vänner, speciellt om ni inte vet hur stor den är. Är det Ronneby airport kan man dyka upp 10 min innan planet går men asså överallt annars - var i tid! Inte värt fler magsår. 
 
 

 

ST PATRICK'S DAY I DUBLIN, IRLAND

Idag åker jag och min kära vän Agnes till Dublin, Irland, för att fira St Patrick's Day! Wiihooo! Agnes tar tar tåget till Manchester och sen flyger vi tillsammans härifrån till Dublin där Magdalena (en annan klasskompis) väntar. Jag är så taggad, helt galet. Jag kommer gå helt loco. Jag ska dricka massa grön öl, äta god mat, pussa på massa gosiga irländare och bara gå helt bananas. Vi alla vet att fröken Bergsell kommer byta ölen efter ett tag mot gröna drinkar istället men jag bryr mig såååå lite om det! Det kommer vara sjukt mycket människor där! Min plan är att springa in i Niall Horan från One Direction, Liam Neeson, Evanna Lynch, Bono och massa andra gosiga kändisar :) Agnes och jag har fått lyxen at bo hos Magdalena under vår kortweekend där, så himla kul! Vi stannar där tills fredag, så vi ska nog hinna med lite turistande under fredagen också. Väl därefter är planen som så att Agge hakar på mig hit till Manchester och stannar här med mig till på söndag. Gissa om jag ska bjuda henne på käk och fika överallt, mohaha. Drömguiden! ...jag själv då alltså.

Men nu går snart flyget! När jag kommer hem kommer jag terrorisera er med bilder från min weekend i Dublin. Eller kan ni kolla på bilderna direkt via Instagram. Länken finns under bilden på mig på vänster sida av bloggen, för den som känner sig vilse on-the-line. Klicka på symbolen med bokstaven "i" på så kommer en ny sida upp med bilder jag är lagt upp som ni kan klicka in på.

 

Nu ska jag och Agnes leva life!
Kiss me, I'm Irish! YOLO

 

 

 
Visa fler inlägg