CURRY NIGHT

 
Var ute igår på det första Internationella studentklubbsevenemanget här i Manchester med mina vänner. Vi hade lite förfest hos mig innan vi begav oss vidare in mot city. Helt okej kväll, men i framtiden kör vi nog på egna partyn eller utgång på andra klubbar. 
Så idag, söndag, har jag bara sovit och tagit det lugnt. Jag och Aamirah (min rumskompis) gick ut och käkade curry på The Curry Mile som bara ligger 10 minuter härifrån om man man går. Vi gick till ett jättegott ställe som heter Mylahore. Jag tog givetvis något som var milt i smaken bara för att vara säker. Men håll i hatten, det var ändå starkt! Så jag satt och svettades och Aamirah bara skrattade åt mig. Hon var inte ensam om att göra det heller. Servitörerna gjorder det också. Jag blev så röd i ansiktet! 1/3 röd pga maten, resterande 2/3 rödhet var pga att de skrattadde åt mig och att jag skämdes lite för att det var "milt" men starkt plus att jag själv skrattade så mycket. Summa sumarum en riktigt rolig kväll! Blev så mätta så vi typ rullade hem. GOTT

COFFEE CRAWL

 
God morgon! Idag är en riktig slappodag. Vaknade vid 9 efter att sovit nästan 11 timmar. Sedan dess har jag njutit av en god frukost i sängen framför lite serier. Nu har jag rört mig ut mot köket som jag delar med de andra tjejerna för att ta mig en kopp te och för att se på skräpTV. Idag är planen att jag och min ena rumskompis ska in till city, shoppa lite, fika och äta. Med andra ord bara ta det lugnt, så skönt! 
Igår hade UKs motsvarighet till Studentkåren ordnat en "coffee crawl" för att utbytesstudenter. Jättetrevligt tänkte vi. Så när vi skulle köpa biljetter till detta var de givetvis slut. Men inte grinade vi för det. nep, vi gjorde vår egen coffee crawl tillsammans med resterand studenter som heller inte hade fått tag på biljett. Vi gick omkring och hade mysigt i de Norra Kvarteren. Så fint! Det fanns jättemånga unika fik - min dröm! Bästa av alla fiken var ett ställe som hette "Teacup". Det var helt magiskt! Håll i hatten vilka tårtor de hade! De var helt sjukt stora och med fantastiska smaker! Jag var i sådan extas. PLUS att de tog te-drickandet superseriöst så när man beställde in sitt te fick man en uppsättning av tre timglas tillsammans med sitt te. Timglasen representerade tre olika tider för hur länge man ville att sitt te skulel smaksättas. Så finurligt! Så ett timglas var för tre minuter, ett för fyra och det sista för fem minuter. Detta serverades med två tekannor; en där tevattnet fick smaksättas och en där man hällde över teet i sen efter att det hade fått smaksättas. Så var lyrisk! Och de hade en del goda tesorter också. Men tillbaka till tårtorna. Vi var tillslut bara sju stycken kvar på vår lilla fika-turné som tog oss til detta ställe. Tårtbitarna var så stora att man omöjligt hade kunnat äta upp en bit ensam. Möjligen möligt om man hade tagit en bit till lunch istället för mat. Men holy mama vad goda de var också! Vi alla delade på en tårtbit med smakerna Red Velvet, Kokos-morot, brownie med jordnöts- och kaksmet samt en med scones smak. nomnomnom  Red Velvet var helt klart min favorit! Men kokos-morotstårtan var heller inte dålig må jag säga! Gå till detta ställe om ni någonsin är sugna på fantastiska tårtor och har vägarna förbi Manchester!
Sista bilden är från ett annat väldigt unikt fik vi besökte där allt var gjort på ekologiska råvaror och där dekorationen inne på fiket var så speciellt! Trevlig omgivning för plugg i framtiden.
 
 
 

I-LANDSPROBLEM / VAR ÄR MITT TE?!

 
Mina första dagar som student i Manchester har än så längre varit riktigt bra! Jag har fått mitt rum i lägenheten som jag delar med två andra tjejer. Tjejerna är båda från England men från en annan stad än Manchester. De är supertrevliga och väldigt lätt- och hjälpsamma. Sen jag fick mitt rum igår eftermiddag har jag spenderat flera timmar med dem för att lära känna dem. Förhoppningsvis kommer min engelska bli tusen gånger bättre nu när jag väl bor med proper englishmen och inte andra utbytesstudenter från andra länder. Min englska skulle väl ha förbättrats i vilket fall men förhoppningsvis kanske den blir galet bra istället för "bara bra". Engelskan känns bättre nu iallafall efter två dagar där jag bara pratat engelska, det känns mindre ansträngt. Så förhoppningvis har man väl kommit in i det till 100% till nästa vecka. So far, so good! 
På uni har vi hittils bara haft möten gällande lite regler på här på campus, akademiska förhoppningar, health care osv samt ett möte idag gällande mina studier som Erasmus-student och huvuvida mitt schema kommer se ut. Så hur ser mitt schema ut? Jag vet fortfarande inte... Jag får nog reda på det på torsdag. Tur är väl det då kurserna börjar på måndag nu 1a februari. Det de sa på mötena var väl egentligen inget nytt. Känns än så länge som att uni här påminner ganska mycket om uni hemma i Sverige, minus det faktum att man faktiskt kollar närvaro här och möjligen vad det är man blir betygsatt på. Än så länge är detta lite oklart men det kommer tydligen bli klarare med tiden. Jag träffade en trevlig tjej på gårdagens möte från Australien och idag käkade jag luch och fikade med två fransyskor och två holländare. Trevligt!
Vad jag däremot har märkt, till min stora förvånig, är gällande hur dåligt utbudet av te är här. Landet där te ska vara nationaldrycken liksom, det de är kända för. När man beställer te någonstans får man typ inte välja sort utan man får alltid en äcklig earl grey eller english breakfast smak. Dessa är de värsta smakerna jag vet. Här har jag sett fram emot världens utbud goda tesorter och möts istället av detta?! Katastof för någon som mig som måste dricka minst två koppar te om dagen. De har inte ens honung i sitt te! Och knappt mjölk heller, eller de har mjök i men bara jättelite. Jag fattar ingenting, känner mig helt lost. Trodde aldrig att te var någonting jag skulle behöva ta mig med från Sverige hit. Måste se om jag kan hitta en bra teashop här någonstans. Akut. 
Visa fler inlägg