WEEKEND pt2 - MANCHESTER

Efter mitt och Agnes sista äventyr kände vi oss lagom sönderstressade så vi tog två riktiga chill- och avslappningsdagar i Manchester. Vad gjorde vi? Vi åt mat och fikade (givetvis), gick på bio, chillade lite hemma och shoppade. Jesus i havet vad vi shoppade. Manchester har inte jättemycket att erbjuda i "kul saker att se och göra" kategorin, det är inte samma form av turistande som man kan göra i ex London. Manchester är i stort sätt en  industri- och studentstad där man kan kolla på bra fotboll och som har duktigt bra och många fika- och matställen. Så jag har ju uppenbarligen hamnat helt rätt här, fika- och matmässigt. Jag tog med Agnes till Federal, stället jag berättade om sist här som var så gott. Jag var tveksam till att de kunde bli bättre än förra gången jag var där men så fel jag hade. JAG ÅT BLAND DET ABSOLUT GODAST JAG NÅGONSIN ÄTIT I HELA MITT LIV DÄR. För er som känner mig vet ni att min kropp och hjärna typ består av langos, men det här var typ på samma nivå som langos alltså. Jag åt Eggs Benedict med avocado och halloumi. För er som inte vet vad Eggs Benedict innebär är det pocherade ägg på någon form av bröd med hollandaisesås ovanpå, sen kan man käka det med skinka, lax eller ex avocado som jag gjorde. Jag är tveksam till att jag någonsin har använt order Lord för att beskriva något i  matväg tidigare. Det gick typ inte beskriva med andra ord. Dessa Eggs Benedict var typ en liknelse med Gud the almighty. Har ni någonsin vägarna förbi Manchester i era liv MÅSTE ni stanna här bara för att äta på Federal. Det är verkligen ett must-have ställe att äta på! 
Därefter väntade galen shopping, fika och sen bio. Vi såg den sista filmen av Dirvergent serien. Tidigare denna underbara dags morgon lyckades jag och Emma (hon bor kvar i Svealand) få biljetter till sista Kent konserten i Sthlm den 17 december. WAAAAAH som jag skrek när jag kom in på betalningssidan! Totalt sätt en superdag!
 
Dag två för mig och Aggelito gick vi till ett jättemysigt fik som hette Fig + Sparrow och käkade luch. Fiket låg innuti en jättemysig prylbutik med fina indredningsdetaljer! Måste nog tillbaka dit och kika på prylarna innan jag åker hem i Sweden. Mycket möjligt att något följer med hem. Annars var det en skön atmosfär, god mat och god lemonad! Sedan var det time för fröken Agnes att ta bussen hem till Scotland där hon pluggar nu under utbytet. Hon fick iallafall uppleva den ibland framkikande solen under söndagen. Det var så fint väder, riktigt härlig vårvärme! Solen hade gärna fått stanna men den försvann ju givetvis med Agnes. Summa sumarum, jag kommer föralltid att vara spökblek.
 
Bye bye sol och hej kommande vecka med endast tjocka molntäcken. 
 
 
Visa fler inlägg